4/1/11

Model Sehari

SLING BAG, BAG PACK
Today I went out with my GF (as in GAY FRIEND), Harris..mcm biasa, Midvalley!
Cadang2 nak beli Wild Channel bag utk En. Hubby cause..aku memang banyak duit punnn~ (again, style Johan ttbe)
Act, aku kesian tgk En. Hubby duk guna Polo sling bag yg aku beli as birthday present last month..sangat x sesuai utk g kelas..(mahal pun ye jugak..)=p
Yg membuatkan aku terasa nak beli bag tu sbb aku tgk classmate aku, Syamer (ttbe nama dia ada kat cni plak..sorry Bella!)=p pakai bag Wild Channel..ttbe aku rasa cam smart je..(bukan Syamer, bag dia!! -penegasan ni)=p
So, dengan duit yg nak kata banyak x banyak ni, aku pun melangkah ke 'kedai Acheh' dak2 IPBA tu..
Sampai je kat Mid, aku n Harris starving gila..so then we decided nak makan kat Manhattan Restaurant sbb ada offer..RM6.90+ je..
Tp, sbb ramai sangat yg kempunan fish&chips kat Manhattan, aku give up..
Beratur mcm nak masuk disco kat negeri omputeh tuu..xpernah aku tgk that restaurant penuh! So..aku pun mengeluarkan order (hoh, dasar queen control!) nak makan kat Kenny Rogers (aku malas nak jalan jauh2!)
.
.
.
10 MINUTES MODEL
Lepas makan, aku and Harris jenjalan nak naik Fl. 3, but then kena tahan ngn mak cik consultant Maybelline yg nomeyy tangat2!..
First thing yg aku perasan is her eyes..BEST!aku da lama nak renew eyeliner and mascara..Hypercurl Maybelline aku guna dekat 6 bulan, berus pun da jadi mcm berus jamban dah..>.<" (chill2, hyperbole je ni)
So, aku pun dengar la celoteh dia pasal Mascara limited edition (sangat la kann..)
Maybelline Pulse Perfection


Okeyh..aku banyak sgt tanya sampai mak cik Maybelline tu suruh aku cuba sendiri..
Dia pakaikan kat sebelah mata, then the other one dia tinggalkan cenggitu je..
Dia kata kalau nak dua2 kena beli..haokk punya mak cik!
Aku cam gelabah jugak la time tu..duit nak beli bag, mascara would cost me RM59.90!
Oh..mmg sesuai sangat la belajar Moral Dilemma..=')
Dengan mata sebelah santekk sebelah burok, aku pon beli la mascara tuh *heheh! =p
SUKA SANGAT2!
Dapat free Maybelline make up remover+one session photoshoot..
Hehe..time tgk org lain berposing2, aku mula la duk mengajar..suruh org buat buat
-gaya cakar2 manja (aww~),
-mulut muncung2 sikit
-buat mata kecik (konon2 sexy la tuuu~)
Org pun ikut je la apa yg aku suruh..mmg bagus dengar cakap~ hasilnya, gambar dorg santekk sangat2..='D
But then..
bila tiba turn aku..
cakar aku macam..hmm..mcm apa ntah..
Mata aku jd mcm org ttbe nak cirit..bulat sebelah! (0.o)" <--- lebih kurang cenggini jugak la.
Worst part bila aku ttbe lupa cene nak senyum!haih..mmg haoukk!
Hasilnya..hmm..xpayah la aku letak gambar..cukup dgn komen IKHLAS GILA tajaan kengkawan yg SUPPORTIVE! (ttbe emo!~ dangg!)
Cukup la dengar komen poker agung FB aku..
1) Mulut aku senget la!
2) Nampak mcm potret org Cina lama2 la!
3) Aku nampak mcm Kim Kardashian la!..(eh, ni komen aku sendiri~)
.
.
.
Ngee! dah2 la cerita pasal camwhoring aku tu..
BAG (huih, dari td cter bag x abes2!) >.<
Haa..sebab aku pinjam membership card Tropicana Life from my classmate, aku x jadi p Wild Chanel..
Dapat diskaun 25% tuu~ sorry la Izzah! (ttbe~)
Gara2 diskaun yg menjadi kan beg agak murah tu LEBIH murah, aku pun beli 2 beg yg sama design but different colours..




Ngee..aku ja excited lebih nak pakai beg pink striking nak mampus tu..
Huu..dalam kedai nampak santekk..santekk tangat!
Tp..bila pakai mcm buruk la plak! >.< grr..slalu ceni! Halal la (berfikiran positip!); yg penting ada beg baru.. Beg Polo yg abah hadiahkan time foundation tu dah koyak! T nak hantar p repair..sentimental value tuuu~ =)) x sabar nak pakai balik!!!
.
.
.
HOH...JAP3! >.<
Kalau teman cter bab g shopping ni, mustahil la nak stop cenggitu je..
Lepas beli beg, aku rush g Harajuku section nak melabur duit lagi..(kaya sangat, kannn~ grr!)
Bought one knit top which cost me RM53 and Scarlett dress ala2 baju klawor, RM39
Hee..murah+mahal=lagi mahal! $.$
Apapun, i love my knit top..ada accessories bulu ayam!hehehe~ pelik2!~
Pasni kalau ada nampak pompuan gemok jenjalan kat Mid with bulu ayam, tegur2 la ok..=))
Then Harris ajak g jalan2 lagi (aku xtaw sapa pompuan sapa laki skg ni)
Aku masuk Roxy and saw this big-gorgeous-irresistable-damn expensive-handbag..
Santekk--->Bminat--->TagHarga--->LetakCepat2--->KELUAR!!
Hoh..basically, tu la hari Jumaat yg aku spend..
Kalau la kaya mcm Dr. Raja Mazuin..(apsal la ttbe je ni!!!)


Dah, merepek sangat dah entry aku ni..
(^______^)
Till then musyoksss!!!

4 Ore Oyap -->>:

Farhana Azmira said...

haih~~~
nak beg jgk!

windchillJay said...

beres2, t shopping ssame yangg~ =))

bella bellitos said...

lame suda x stalk blok ko minah! oo kutuk mr.hubby i ye..i genyeh u mesok..muahahaha...

eh eh..beg pink u lawa...awww!

windchillJay said...

muahaha..mana kutok doh~ =pp haa..meh cni link blog mu..
hehehe~ dah kalau x lawa, den x beli la..segan nak pakai ouh! >.<"

Post a Comment