5/4/11

My Wake Up Call

Im not really interested in updating my blog at this particular moment, but then I just do not know what to do...~
(yahh, me not knowing...)

Well, today I met Mdm Noriah (my Linguistics lecturer) and KJ BI, Dr. Suraya...
(Talking about KJ, this is how my face looked like just now...)

I went all the way to college just to find out that I have to redo two assignments; Philosophy (which I've submitted a week before) and Linguistics!

Think that's the worst? Nope! I've to resit my UAK paper! Cyer tak??!
And..ya, this week has been a lot like hell to me! >.<

Huu..whatever it is, I managed to see Mdm Noriah though I don't want to..Bila dah fail, means you FAIL la kan?
Buat apa nak discuss lagi???
(masih dalam mood sentap)

But..
Aku teringat pesan Ibu..dia nak anak dia berjaya; dunia & akhirat..Mak mana yg xnak tengok anak dia berjaya kan?
Bila ada parents hantar anak-anak p interview kat IPBA ni, happy sangat aku tengok muka diorang..
Agak-agak time Abah hantar aku p interview perguruan dulu pun, mesti dia senyum sampai telinga, kan?
Aku xnak kecewakan harapan Ibu and Abah.. Kalau Ibu ada, mesti dia bangga dengan aku sbb jadi pendidik mcm dia..
So, dari situ aku dapat kesedaran..
Mcm mana nak berjaya kalau kesalahan sendiri pun aku x cuba nak faham and selesaikan?
I do admit, memang susah untuk bangkit semula lepas gagal..rasa malas, give up, xtaw nak mula balik dari mana and so on..
What you can do is, go and meet your lecturer/parents/family and tanya pendapat and also nasihat..
Kadang-kadang kalau tanya kawan pun ok, it's just that we need more professional approach..suka hati kaw nak percaya ke x..

Susah woo nak bangun balik dari kegagalan..moody memanjang~
Bukan satu, tapi dua subjects for this semester..
Tak pernah dalam hidup aku gagal dalam mana2 subject/component (Add Maths is strictly excluded!)
Lepas ni aku xnak gagal dah..JANJI~
And I know this is a wake up call; I've lazed around, too too long!..
Guess what, biarlah merana sekejap..
P kelas la pun x makai makeup tebal2 dah..xsempat punya pasai..
Xpa, asalkan my result for this final cukup untuk buat aku puas hati..
Betul la cakap orang-orang tua, 

"bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian"

Kalau aku dapat pointer yg mantap & hebat, aku nak shopping puas2..
Kasut and dresses! Kaw tunggu! Pas final exam aku dtg beli!!!

I called Abah to inform about my UAK paper..Alhamdulillah, dia x marah..
He asked me to study hard..
Xpa, walaupun satu markah je lagi nak lulus paper Linguistics..kalau x fail sekarang, bila lagi..then, sampai bila-bila pun aku x kan sedar yg aku ni bodoh gak sebenarnya..

Kalau dulu x study pun 5A SPM..bayangkan kalau aku study, maw da sampai Harvard! 

Muahahaha~ =))

P/S: InsyaAllah, dengan doa family and kawan2, aku dapat lulus ngan cemerlang..Amin~


4 Ore Oyap -->>:

nazot said...

hahah!! ckp besar la ko ni...btw, bagus! syabas! hebat! coz x sedih or keciwa...org yg gagal adalah org yg x bangun setelah jatuh. :))

windchillJay said...

hehe..sungguh..sapa yg x keciwa ouh..siap kecundang beberapa hari..=p doakan aku, naz..esok paper UAK Linguistics..uhuhu~ take care! (^__^)

Yokies said...

hehe..bgs2 !! usaha2..dlu sy blaja SPM gler2 pn 2 A jew..klau tak blaja..mampuih la den..haha

windchillJay said...

YOKIES..thank you for following~ =)) usaha penting, Allah akan bagi hasil yg sama dengan usaha kita.. Ingat ye.. =))) take care..

Post a Comment