6/24/11

Are we in heaven?

Uhuk3~ *sambil buang sawang*
Sorry, lama rasanya x update blog ni sbb xde interesting experience that can be shared. But, Alhamdulillah, hari ni ttbe mai mood nak update! Here it goes, peeps! =)
.  .  .
Well, instead of bercerita tentang macarone yg colourful and cuppies yang menjadi bualan ramai, aku nak share sesuatu yg sangat syiokk! Presenting...jeng3!~


The very-delicious-durian-pancake!
(it's the yellow one- just in case)

Couple days ago I asked Anis Farhanah to accompany me to buy shoes at Midvalley (again, same place!). I've lost my shoes and an external hard-disk on my first day at IPBA (fine, my bad for not taking care of my own stuffs). But hey, who cares? Patah tumbuh hilang berganti, kan? Kasut je la.. External hard disk tu tunggu elaun la kowt? :p

Ok, back to Anis Farhanah; aku kesian nak ajak dia keluar sbb puasa, tp dia kata dia pun nak beli barang, so then we went~ Syiokk dapat 2 pairs of new shoes. Satu murah and satu lagi agak mahal from Vincci. Yang murah pakai p kelas, sbb sangat comfy utk berjalan dengan kadar segera..hehe! Antara food stocks yang aku topup were instant Campbell soup, green apples (as in the picture) and also tomato cherry.

After we've bought almost everything in Midvalley, Anis Farhanah said she wants to buy durian pancakes- (ok, I was like.."come again?"). She mentioned something about facebook which then has made me unsure about two things; it was either she was too hungry because she was fasting or there was some missing chunks between "durian pancake"...bla bla bla.."facebook"?

She bought one package of durian pancake for RM10 and right before we leaved, I decided to give it a try too. So, secara x langsung, peniaga tu dah untung RM20. Tima kasih kat Anis cepat! :p

Sampai je kat bilik aku, Yaya (my rumet) tengah sembang2 dengan Adah (my housemate)-- gila, habis semua aku nak introduce ni? So aku pun bukak la durian pancake tu, (sedap la kowt menguyah sambil gosip, kan?). Mula2 aku makan durian tu, dengan mind set yang "eleh, durian biasa la kowt". At the same time, Yaya was about to take the very first bite. Bila dah masuk mulut, Yaya pandang aku, aku pandang Yaya. Awkward moment bila aku tanya Yaya, "Kita kat syurga ke?"

Frankly speaking, that was..no, IS the best food I've ever tasted. Aku balik dari Midvalley tadi pun, beli lagi one package. X boleh dah rasanya p Midvalley without thinking about DURIAN PANCAKE! =)






Kepada peminat durian, boleh la cuba rasa nanti ok? Till then, friends. Enjoy your weekends! =)
Jangan tension2, and selalu ingat, Allah sentiasa ada untuk hambaNya yang minta pertolongan. But hey, what do I know? All the best ya? (^______^)

5 Ore Oyap -->>:

bella bellitos said...

ak xminat durian ceq oi. stoberi layan la. maklumla minah saleh. XOXO

WindchillJay said...

cik bella: uih, xpa2..aku plak not a big fan of stoberi..=D

Nurina Act said...

najad!!! really?? durian pancake?? i want to try... which area in mid??

WindchillJay said...

nuny: kikiki..yea, seriously you should..nanti jangan lupa kasik satu kat aku ea..=) dia ground floor, dekat kiosk nak masuk from Mid to The Garden..(^_____^) cepat2, sebelum terlambat!

Coffee Girl said...

Sedap? Betul? Tak pernah try, tapi rupa dia cam best je. Selamat Berpuasa!

Post a Comment